Pankek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Pankek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Nasıl Yapılır?

Şöyle bir çevreme baktığım zaman veya yemek tarifleri okurken fark ediyorum ki birçok kişi pankek, krep ve kaygana gibi yiyeceklerin farklarından bihaber durumda. Çoğunlukla hepsine birden ya pankek ya da krep denilmektedir. Bu nedenle, "Pankek nasıl yapılır?" tarifine geçmeden önce kısaca pankekin ne olduğundan bahsetmek istiyorum.

Pankek Nedir?

Pankek veya pancake, Amerikan mutfağından gelen bir yiyecektir. Krepten en büyük farkı içerisinde kabartma tozunun bulunması ve krepten daha küçük ve kalın olmasıdır. Şekerli bir tadı vardır.

Pankek Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un

Pankek Nasıl Yapılır?

Büyük bir kap içerisine yumurtayı kırınız. Yumurtanın içerisine şekeri ve tuzu ekleyiniz. Yumurta, tuz ve şekeri krema kıvamına gelene dek birlikte çırpınız. Daha sonra bu karışıma sütü de ekleyiniz ve iyice karışana dek çırpınız. 3 su bardağı un ve 2 tatlı kaşığı kabartma tozunu da bu karışıma azar azar ekleyiniz ve tamamen pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam ediniz.

Yapışmaz özellikli bir tavayı fırça yardımı ile yağlayınız ve orta ısıdaki bir ateş ile ısıtınız. Dilediğiniz miktardaki hamuru (pankeklerinizin büyüklüğünü ayarlayınız) tavaya yuvarlak şekilde dökünüz. Aynı anda birden fazla pankek hamuru da dökebilirsiniz. Tavaya döktüğünüz pankek hamurlarının üzeri göz göz olduğunda spatula kullanarak pankekleri ters çeviriniz. Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabaklarına alınız. Pankek hamurlarınız bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayınız. Bütün pankekler hazırlandığında ise bal, reçel, çikolata veya kakaolu fındık kreması ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Ekstra Bilgiler

Pankeklerinizi daha lezzetli hale getirmek için hamuruna vanilya veya tarçın ekleyebilirsiniz. Ayrıca, pişirme sürecinde hamura çikolata parçacıkları, meyve dilimleri veya ceviz gibi malzemeler ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Pankeklerinizi servis ederken taze meyveler, yoğurt veya dondurma ile sunum yaparak görsel ve lezzet açısından zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Pankek Kalori

Pankek Kalori

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurtasız Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pankek Tarifi ve Malzemeleri