Bademli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı çiğ badem (iri çekilmiş veya doğranmış)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- Üzeri için: 1 avuç badem (dilimlenmiş veya bütün)
Hazırlanışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Yumurta ve şekeri bir kapta, köpük köpük olana kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Çekilmiş bademleri ekleyip son kez karıştırın.
- Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
- Üzerine dilimlenmiş veya bütün bademleri serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında, 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin, ardından kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Püf Noktaları:
- Bademleri önceden hafifçe kavurursanız, kekin aroması daha belirgin olur.
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, süt miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Pişirme süresi fırına göre değişebilir, bu yüzden kürdan testini ihmal etmeyin.
|