Kokostar kek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Hindistan cevizinin enfes aromasıyla fark yaratan, yumuşacık dokusuyla herkesi kendine hayran bırakan kokostar kek tarifi ve püf noktaları burada. Klasik kek tariflerine lezzet katacak bu pratik tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.
Kokostar Kek Tarifi ve Püf Noktaları
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi (rendelenmiş)
- Üzeri için: 1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
- Hindistan cevizini ilave edip son kez karıştırın
- Yağlanmış kek kalıbına dökün
- Üzerine hindistan cevizi serpin
- 180°C fırında 35-40 dakika pişirin
- Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin
- Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarın
Püf Noktaları:
- Yumurta ve şekeri iyice çırparak kekin kabarmasını sağlayın
- Unu mutlaka eleyerek ekleyin
- Kek kalıbını iyice yağlayın veya pişirme kağıdı kullanın
- Fırını önceden ısıtın
- Keki fırından çıkarınca 10 dakika bekletmeden kalıptan çıkarmayın
- Hindistan cevizini taze kullanmaya özen gösterin
- İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları ekleyebilirsiniz
Not: Bu tarifle nemli, kokulu ve lezzetli bir kokostar kek elde edeceksiniz. Afiyet olsun!
|