Oktay Usta Pankek
Oktay usta pankek, Oktay Usta pankek tarifi kıvam ve lezzeti tutturmanıza yardımcı olacak bir tariftir. Pankek oldukça sevilen ve beğenilen bir pasta çeşididir. Büyük, küçük her yaştan insanı görünüşü ile cezbeden ve iştah kabartan bir pastadır. Genellikle çay ve meşrubat yanlarında ikram edilmektedir. Kendi ellerinizle kendi mutfağınızda yapabileceğiniz pankek pasta aklınıza soru işaretleri gelmeden gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz bir pastadır.
Sevdiklerinize ailenize eşinize ve en önemlisi çocuklarınıza acaba nasıl yapıldı soruları olmadan sunum yapabileceğiniz pankek sunum yaptığınız kişilerden tam not almanıza fayda sağlayacaktır. Sizde misafir alımlarında servis tabaklarınızda farklı bir görünüm eşsiz bir lezzet seçeneği sunmak istiyorsanız işte Oktay Usta pankek tarifi. Herkese denemesini tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.
Oktay Usta pankek için gerekli olan malzemeler- 3 tane yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 7 çorba kaşığı un
Kreması için- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı labne
Üzeri için- Çikolata sosu
- Hindistan cevizi
Oktay Usta pankek nasıl yapılır?
Öncelikle pankek kreması için küçük bir tencere içerisine sütü koyun ve ocağın altını açın.
Süt ısınmadan önce içerisine toz şekeri, unu ve nişastayı ilave ederek iyice karıştırın. Topaklanma olmasın diye iyice çırpılan karışımı kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin ve pişirme sırasında da devamlı karıştırın. Ocağın altını kapattıktan sonra labneyi pişen krema içerisine koyun ve iyice hızlı hızlı karıştırın. Artık karışımı soğumaya bırakabilirsiniz. Oktay usta pankek pastanın kreması hazır. Artık pankek yapımına geçebiliriz. Tereyağını bir tava içerisine koyun ve ocağın altını açın. Tereyağını eritin ve sonra soğumaya bırakın. Derin bir kap içerisine yumurtaları kırın ve çırpın. Yumurta içerisine sütü, sıvı yağı ve toz şekeri ilave edin. Çırpma teliyle karışımı karıştırın. Karışım üzerine eritilmiş tereyağını, vanilyayı, kakaoyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ilave ettikten sonra unu da ilave edip çırpma teliyle hamur pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Krep hamuru hazır olduktan sonra krep tavasının dibini biraz yağlayın ve ocağın altını açın. Tava ısınınca bir kepçe yardımı ile tavanın içerisine 1 kepçe krep hamuru dökün. Karıştırmadan pişirin. Alt kısmı piştikten sonra tavayı sallayarak krebi yerinden sarsın. Krep sarsıldığında arka tarafını çevirip pişirebilirsiniz. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayarak tüm krepleri pişirin. Krepler pişim aşamasında kısık ateşte pişirilmelidir. Pişen pankekeleri pasta tabağı üzerine alın. 1 tane krep koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı krema gezdirin. Sonra tekrar krema üzerine krep koyup tekrar krema ekleyin. Bu işlemi tekrarlayarak kat oluşturun ve pasta katları gibi şekil verin. Tüm malzeme bitene kadar bu işleme devam edin ve pasta tamamlandıktan sonra üzerinde bol çikolata sosu gezdirin. Oktay Usta pankek pastası hazır. Soğuduktan sonra artık servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 06:49:08
Oktay Usta Pankek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Pankek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|