İlk önce orta büyüklükteki bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
Sonrasında önceden ayarladığımız yağ ve sütü ekliyoruz. Beyaz unu yavaşça ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. Akışkan krema halini alana kadar unu koymaya devam ediyoruz. O hali aldıktan sonra içine kabartma tozu vanilya ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Sonra teflon bir tavayı ocağımızın üstüne koyup ısıtıyoruz. Isınınca hazırlamış olduğumuz karışımından bir yemek kaşığı alıp teflon tavaya
pankek hamurunu döküyoruz. Karışımı oynatmayıp 2 3 dakika kadar tavada bekletiyoruz. Tavadaki pankek hamurundan kabarcıklar gözükünce pankek hamurunun yavaşça arkasını çeviriyoruz ve çok az daha yaklaşık 1-2 dakika daha kızarana kadar pişiriyoruz. Aynı işlemleri tüm pankek hamur karışımımız bitene kadar yapıyoruz. İsteğe göre sonra üzerine pudra şekeri, nutella, küçük meyve parçacıkları, marmelat ekleyerek pankeklerinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz.