Vişne reçeli ile kek nasıl yapılır? hangi malzemeler gerekir?

Vişne reçelinin enfes aromasıyla zenginleşen, yumuşacık bir kek tarifi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu lezzet, hem göze hem damağa hitap eden ferah bir tat sunuyor. Özellikle reçelin kek hamurunda oluşturduğu hoş desenler ve hafif ekşimsi dokunuş, bu tarifi sıradan keklerden ayırıyor.

21 Kasım 2025

Vişne Reçeli ile Kek Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı vişne reçeli
  • Üzeri için: Pudra şekeri veya kalan vişne reçeli

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.
  • Vişne reçelini ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın (tamamen homojen olması gerekmez).
  • Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp üzerini pudra şekeri veya vişne reçeli ile süsleyin.

Not: Vişne reçeli kekinize hem nem hem de hoş bir ekşimsi tat katacaktır. Reçeli fazla karıştırmamak, kekinizde güzel bir görünüm sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Bebek Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Bebek Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Diyet Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Diyet Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Tuzlu Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Tuzlu Tarifi ve Malzemeleri
;