Havuçlu tarçınlı kek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Havuç ve tarçının enfes uyumunu yumuşacık bir kıvamla buluşturan bu kek, hem besleyici hem de lezzet dolu bir atıştırmalık sunuyor. Basit malzemelerle hazırlanan tarif, özellikle çay saatleri için ideal bir seçenek olarak mutfaklarda yerini alıyor.

20 Kasım 2025

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyin
  • Havucu rendeleyip karışıma ekleyin
  • İsteğe bağlı olarak cevizleri de ekleyip son kez karıştırın
  • Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın

Püf Noktaları:

  • Havucu çok ince rendeleyin
  • Kekin daha nemli olmasını isterseniz 1 elmayı rendeleyip ekleyebilirsiniz
  • Üzerini süslemek için pudra şekeri veya krem peynirli beyaz sos kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Bebek Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Bebek Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Diyet Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Diyet Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Tuzlu Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Tuzlu Tarifi ve Malzemeleri
;