Yulaflı pankek, Yulaf protein ve karbonhidrat içeren zengin bir gıdadır. Aynı zamanda lif içeriği sayesinde bolca tüketmesi tavsiye edilir. Sizde yulaflı pankek yaparak içeriğinde, omega 3, omega 6, yağ asitleri, kalsiyum, bakır, demir, fosfor, potasyum, çinko ve selenyumdan faydalanabilirsiniz. Özellikle tatlı seven bayanların yaptıkları pankeklerde yulaf kullanmaları gerekmektedir.
Yulaf meme kanseri ve kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Yulaflı pankeki doyurucu etkisinden dolayı zayıflamak isteyenler tüketebilirler. Kan şekerini düzenleyerek tokluk hissi verdiği için tatlandırırken bal kullanılabilir. Sizin için bu hafif yulaflı pankek tarifini paylaşalım,
Yulaflı pankek için gerekli malzemeler
- 2 Adet muz,
- 1 Su bardağı yulaf,
- 2 yemek kaşığı bal,
- 1 adet yumurta,
- Yarım bardak süt,
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- Zeytinyağı.
Yulaflı pankek nasıl yapılır?
Öncelikle mumları olgun olması gerekir. Olgun haldeki muzları uygun bir kap içerisine ezin. İçerisine bal, Yulaf, süt, yumurta ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Yanmaz yüzeyli bir tavaya hafif zeytinyağı gezdirin. Isınan tava içerisine kepçe yardımıyla karşımdan dökün. Arkalı önlü pişirin. Üzerine bal gezdirerek servis ediniz. Küçük çocuklarda içerisinde bulunan bal ve yulaf karşı alerji oluşabileceği için verilmesi tavsiye edilmez.
21.01.2024 05:35:45
Yulaflı Pankek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek
Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle