{ "title": "Yumurtasız Pankek Tarifi", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/Yumurtasiz-Pankek-Tarifi-57.gif", "date": "21.01.2024 17:03:46", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Yumurtasız pankek tarifi, yumurta sağlık için çok faydalı bir besin olsa da bazı kişilere alerji yapabilecek özelliğe sahiptir. Aynı zamanda yumurtanın verdiği kokudan rahatsız olan kişiler yumurtayı pasta ve yiyeceklerin içerisinde tüketmekte bile zorlanabilirler. Bu nedenden dolayı yumurtasız pankek tarifi tam da yumurta sevmeyen veya tüketemeyen kişiler için ideal bir tarif olacaktır. Eğer sizde yumurta tüketmekten kaçınıyor iseniz tarifimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yumurtasız pankek tarifi için gerekli malzemeler
Yumurtasız pankek nasıl yapılır?

Yumurtasız pankek tarifi hazırlanması oldukça kolay bir tariftir. İlk önce derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine sıvı yağ ve sütü ilave edip bir çırpıcı ile karıştırın. Sıvı malzemeler karıştırdıktan sonra ayrı bir kâsenin içerisine unlu karışımları ilave edip karıştırın. Hazırlanılan unlu karışımı sıvı karışımın içerisine yavaş, yavaş ilave edip çırpma işlemine devam edin. Homojen kıvama gelen yumurtasız pankek hamuru pişmesi için hazır kıvama gelmiştir.

Yanmaz veya seramik bir tavayı ocağın üzerine alıp ısıtın. Isınmış olan tavaya hamurdan ufak bir kepçe yardımıyla yuvarlak olacak şekilde tavaya yavaş şekilde dökün. Hamurların at tarafı kızardığında bir spatula yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Her iki tarafı da pişmiş olan yumurtasız pankek tarifini servis tabaklarına alın ve sunum yapın. Sunum yapmadan önce arzu ederseniz çeşitli meyve ve bal, reçel, çikolata gibi lezzetli besinler ile tatlandırabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }