{ "title": "Yoğurtlu Pankek", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/yogurtlu-pankek.jpg", "date": "19.01.2024 10:32:09", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Yoğurtlu pankek, Hamurda yapılan bir tür kahvaltılıkdır. Pankekin birçok farklı yapılışı vardır. Pankek reçel, bal, çikolata veya tereyağı ile yenilir. Sütlü, sade, sütsüz gibi pankek çeşitleri de vardır. Yoğurtlu pankeki diğer pankeklerde ayıran ise yoğurt kullanılmasıdır. Yağ ve şeker oranı fazla olmadığı için kalori bakımında yüksek değildir. Yapılışı pratik ve tadı lezzetli olduğu için çok tercih edilir.

Yoğurtlu pankekin malzemeleri
Yoğurtlu pankekin nasıl yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içerisine yumurtalar ve şeker konularak iyicene çırpılır. Sonra üzerine diğer malzemeler sırasıyla eklenir ve iyicene karıştırılır. Kek hamurundan daha koyu bir kıvam alana kadar çırpılır. Eğer koyu olmazsa biraz daha un eklenebilir. Koyu bir kıvam aldıktan sonra teflon tavanın içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek orta ateşte yakılır. Daha sonra 1 yemek kaşığı hazırlanan yoğurtlu pankek hamuru teflon tavanın içerisine konulur ve arkalı önlü kızartılır. Bu şekilde bütün hamur yapılır. Kızartma işlemi bittikten sonra isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }