{ "title": "Tuzlu Pankek", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/tuzlu-pankek.jpg", "date": "20.01.2024 02:54:19", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tuzlu Pankek, pankek genellikle sade olarak hazırlanmaktadır. Ayrıca çayın yanında bu muhteşem lezzeti gelen konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Tuzlu pankekler özellikle sade olarak hazırlanmaktadır, ancak peynir eklenerek hazırladığı zaman çok daha farklı bir lezzet elde edilmektedir. Tuzlu pankek sabah kahvaltılarında daha sık olarak tercih edilmektedir. İsteğe göre tuzlu pankek hamurunun içerisine dereotu ve nanede çok yakışmaktadır. Olukça hızlı ve pratik olan tuzlu pankekler büyük küçük herkesin severek tükettiği hamur işlerinin arasında yer almaktadır. Ayrıca hazırladığınız tuzlu pankek hamurunun arasına çilek ve muz ekledikten sonra üzerine bal gezdirerek farklı ve lezzetli bir hamur işi hazırlayabilirsiniz. Aslında tuzlu pankek aynı krep şeklinde yapılmaktadır. Özelliği sadece krep hamurundan bir cm'ye kadar kalın olmasıdır. Damak lezzetinize göre tuzlu pankekleri meyve, peynir, domates ile tüketebilirsiniz.