{ "title": "Tuzlu Pankek", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/tuzlu-pankek.jpg", "date": "20.01.2024 02:54:19", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tuzlu Pankek, pankek genellikle sade olarak hazırlanmaktadır. Ayrıca çayın yanında bu muhteşem lezzeti gelen konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Tuzlu pankekler özellikle sade olarak hazırlanmaktadır, ancak peynir eklenerek hazırladığı zaman çok daha farklı bir lezzet elde edilmektedir. Tuzlu pankek sabah kahvaltılarında daha sık olarak tercih edilmektedir. İsteğe göre tuzlu pankek hamurunun içerisine dereotu ve nanede çok yakışmaktadır. Olukça hızlı ve pratik olan tuzlu pankekler büyük küçük herkesin severek tükettiği hamur işlerinin arasında yer almaktadır. Ayrıca hazırladığınız tuzlu pankek hamurunun arasına çilek ve muz ekledikten sonra üzerine bal gezdirerek farklı ve lezzetli bir hamur işi hazırlayabilirsiniz. Aslında tuzlu pankek aynı krep şeklinde yapılmaktadır. Özelliği sadece krep hamurundan bir cm'ye kadar kalın olmasıdır. Damak lezzetinize göre tuzlu pankekleri meyve, peynir, domates ile tüketebilirsiniz.

Tuzlu Pankek Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Tuzlu Pankekin Nasıl Yapılır?

Derin bir kâsenin içerisine yumurtayı ekleyerek çırpalım. Daha sonra sırası ile sütü, tuzunu, limon suyunu, unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra iyice çırpalım. Kıvamı kek hamurundan biraz daha katı olmalıdır. Tuzlu pankek hamurunu hazırladıktan sonra teflon tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ dökelim ve fırça yardımı ile her tarafa yayalım. Teflon tava ısındıktan sonra yemek kaşığı kullanarak tuzlu pankek hamurundan bir miktar alarak tavaya dökelim. Hamurun bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını da pişirelim. Bütün tuzlu pankekleri hazırladıktan sonra servis tabaklarına alalım. İsteğe göre peynir ve domates ya da çilek, muz ve bal ekleyerek hazırlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }