{ "title": "Peynirli Pankek", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/peynirli-pankek.jpg", "date": "19.01.2024 12:09:54", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Peynirli pankek, Bir tür hamur işi olan pankekin her çeşidi yapılır. Özellikle sabah kahvaltıların vazgeçilmezidir. Yapımı oldukça kolay olduğu için çok pratiktir. Tabi sadece sabah kahvaltılarında tercih edilmez, ara öğünler de çay ile de tüketilebilir. Yağ ve tuz çok kullanılmadığı için kalori bakımında yüksek değere sahip değildir. Pankek bir nevi krepe benzer. Krep hamuru sadece daha akışkan ve daha ince olur.

Peynirli pankekin malzemeleri
Peynirli pankekin nasıl yapılır?

İlk olarak maydanozlar seçilir ve yıkanır. Yıkanan maydanozlar ince ince doğranır. Derin bir kabın içerisine yumurta, süt, tuz, pul biber ve maydanoz konularak iyicene çırpılır. Belli bir kıvam aldıktan sonra içerisine beyaz peynir, kabartma tozu ve azar azar un konularak karıştırılır. Karışım kek kıvamında biraz daha koyu olmalıdır. Eğer karışımınızın daha akışkan bir halde ise biraz daha un eklenerek koyu kıvam olacak şekilde karıştırılmamalıdır. Daha sonra yapışmaz teflon bir tavanın içerisine biraz yağ konularak orta ateşe bırakılır. Bir yemek kaşığı hamur alarak tavanın içerisine konulur. Zaten kabartma tozu olduğu için kabarır ve piştikten sonra daha büyük olur. Tavanın içerisine koyduktan sonra arkalı önlü iyicene pişirilir. Bu şekilde tüm hamur yapılır. Pankek isteğe göre sıcak veya soğuk servis edilebilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }