{ "title": "Pankek Tuzlu", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/pankek-tuzlu.jpg", "date": "21.01.2024 16:09:36", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Tuzlu Pankek, Pankek denilince hep tatlı yiyecekler gelmekte akla bunun yanı sıra tuzlu keklerin de olduğunu hatırlatmak adına tuzlu pankek yapmaya karar verdik. Özellikle sabah, öğle ve akşam günün her saatinde çay saatlerinde rahatlıkla tüketilebilecek önemli bir pasta veya kurabiye çeşidi olan tuzlu pankek yapımıyla bizlere kolaylıklar sağlayan bir pasta çeşidi olarak bilinmektedir.

Tuzlu Pankek Malzemeleri
Tuzlu Pankek Nasıl Yapılır?

Tuzlu pankek yapımı için öncelikle derin bir kâse içerisine yumurtayı kırın daha sonrasında bir su bardağını yarısı kadar süt ilave edin bir tatlı kaşığı un, bir tatlı kaşığı sıvı yağ ve son olarak bir tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Evinizde bulunan çırpıcı veya mikser yardımı ile malzemeleri iyice karıştırın. Harç pürüzsüz bir kıvama alana kadar iyice çırpın tuzlu pankek yapımında yapılacak bir sonraki işlem bir yemek kaşığı kekik, bir yemek kaşığı biber, ince, ince doğranmış bir yemek kaşığı zeytin ve son olarak bir yemek kaşığı doğranmış domates ekleyerek iyice karıştırın. Tavanın içini yağlayarak orta ateşte ısıtın. Daha sonra ısınan tavanın içerisine kepçe yardımı ile karışımdan çok dolu olmayacak şekilde dökün hamurun üzerinde gözenekler oluşmaya başlayınca bir spatula yardımı ile hamurun diğer yüzünü çevirerek arkalı önlü iyice pişmesini sağlayın. Tuzlu pankekler piştikten sonra servis tabağına alarak dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }