{ "title": "Pankek Nasıl Yapılır", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/Pankek-Nasil-Yapilir-39.jpg", "date": "19.01.2024 01:04:17", "author": "Rabia Nurdan Özen", "article": [ { "article": "
Pankek Nasıl Yapılır, Şöyle bir çevreme baktığım zaman veyahut yemek tarifleri okurken fark ediyorum ki çok kişi pankek/ krep/ kaygana gibi yiyeceklerin farklarından bihaber durumdalar. Çoğunlukla hepsine birden ya pankek ya da krep denilmektedir. Bu nedenle ilk önce“pankek nasıl yapılır?” tarifime geçmeden önce kısa bir şekilde pankekin ne olduğundan bahsetmek istiyorum sevgili bayanlar.

Pankek Nedir?

Pankek veyahut pancake Amerikan mutfağından bir yiyecektir. Krepten en büyük farkı içerisinde kabartma tozunun bulunması ve krepten daha küçük-kalın olmasıdır. Şekerli bir tadı vardır.

Pankek Malzemeleri
Pankek Nasıl Yapılır?

Büyük bir kap içerisine yumurtayı kırınız. Yumurtanın içerisine şekeri ve tuzu ekleyiniz. Yumurta, tuz ve şekeri krema kıvamına getirene dek birlikte çırpınız. Daha sonra krema kıvamındaki karışım içerisine sütü de ekleyiniz ve iyi bir şekilde karışana dek çırpınız. 3 su bardağı un ve 2 tatlı kaşığı kabartma tozunu da sütlü, yumurtalı, şekerli ve tuzlu olan karışımın içerisine azar azar ekleyiniz ve tamamen pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek çırpmayı sürdürünüz.

Yapışma özelliği bulunmayan bir tavayı fırça yardımı ile yağlayınız ve orta ısıdaki bir ateş ile ısıtınız. Dilediğiniz miktardaki hamuru (pankeklerinizin olmasını istediğiniz büyüklüğü ayarlayınız) tavaya yuvarlak şekilde dökünüz. Aynı esnada birden fazla pankek hamuru da dökebilirsiniz. Tavaya döktüğünüz pankek hamurlarınızın üzeri göz göz olduğu zaman spatula kullanarak pankekleri ters çeviriniz. Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabaklarına alınız. Pankek hamurlarınız bitinceye dek az önce yaptığınız işlemlerin aynısını tekrarlayınız. Bütün pankekler hazırlandığında ise bal, reçel, çikolata veya kakaolu fındık kreması ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!
" } ] }