{ "title": "Pankek Hamuru", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/pankek-hamuru(1).jpg", "date": "21.01.2024 07:56:16", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Pankek hamuru, Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Kahvaltı yapmadan güne başladığınız zaman inanın bir enerji düşüklüğü yaşayacaksınız. Kahvaltı aslında çok kolay bir öğünmüş gibi görünse de benim içi en zor olan bir öğündür. Çünkü kahvaltıda çeşit ne kadar fazla olur ise o kadar iştah açılır diye düşünüyorum. Klasik kahvaltının dışında daha farklı şeylerde hazırlanmalı ve sunum çok iyi olmalıdır. Günümüz kahvaltılarının en vazgeçilmezleri pankek ve kreptir. Gerçekten ikisi de kahvaltı için muhteşem oluyor. Bugün ben sizlere ise en çok sevdiğim tarif olan pankek tarifini vereceğim. Pankek kahvaltılık çikolata ve muz veya çilek ile mükemmel bir uyum içerisinde ve inanın sabah bu üçlüyü yediğiniz zaman gerçekten acıkmıyorsunuz. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine. Şimdiden kolay gelsin.

Pankek hamuru için gerekli olan malzemeler
Pankek Hamuru Nasıl Yapılır?

Pankek hamuru malzemelerini bir hazırlayın ve ilk olarak karıştırma kabının içerisine yumurtaları ve şekeri ekleyin ve iyice çırpın. Daha sütü, unu, yağı, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin ve iyice çırpın. Hazırlamış olduğunuz karışımı 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletin. En son olarak krep tavasında veya teflon tavaya bir kepçe ile pankek hamurunu boşaltın ve kepçenin arka tarafı ile de hamuru düzeltin. Hamurun her iki tarafı da eşit şekilde kızardıktan sonra bir servis tabağına alın. Üzerini ise arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilir ve afiyet ile yiyebilirsiniz.
" } ] }