{ "title": "Muzlu Pankek", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/muzlu-pankek.jpg", "date": "19.01.2024 12:01:44", "author": "AYŞE YEŞİLCAN", "article": [ { "article": "
Muzlu pankek, pankek kahvaltılara alternatif getirmek için hazırlanan bir lezzettir. Pankekin sadesi çikolatalısı, muzlusu, çileklisi ve ballısı gibi pek çok çeşidi hazırlanabilmektedir. İsteğe göre farklı aroma ve meyvelerde tercih edilebilir. Genellikle çocukları olan anneler tarafından tercih edilmektedir. Hem aromasından dolayı hem lezzetinden dolayı tercih edilen güzel bir tariftir.

Muzlu Pankek Malzemeleri
Muzlu Pankek Nasıl Yapılır?

İlk önce yumurtalar yıkanır ve kurutulur. Daha sonra hijyen sağlamak için ellerde iyice yıkanır. Ardından yumurta ve şeker köpük, köpük olana kadar çırpılır. İçerisine süt, püre şekline getirilmiş muz ve tereyağı ilave edilir. Tüm malzemeler homojen olacak biçimde karıştırılır. Un, kabartma tozu, tuz ve vanilya da ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Krep tavası güzelce ısıtılır. Tava ısındıktan sonra ocak kısılır ve her pankek için tavaya küçük bir kepçe dökülür ve iyice pişirilir. İsteğe göre reçel, bal ya da karamel ile süslenip sunuma hazır hale getirilir.

Afiyet Olsun.

Pankekin Püf Noktaları
" } ] }