Muzlu pankek, pankek kahvaltılara alternatif getirmek için hazırlanan bir lezzettir. Pankekin sadesi çikolatalısı, muzlusu, çileklisi ve ballısı gibi pek çok çeşidi hazırlanabilmektedir. İsteğe göre farklı aroma ve meyvelerde tercih edilebilir. Genellikle çocukları olan anneler tarafından tercih edilmektedir. Hem aromasından dolayı hem lezzetinden dolayı tercih edilen güzel bir tariftir.
Muzlu Pankek Malzemeleri
2 adet yumurta
1 çay bardağı kadar toz şeker
1 çay bardağı ölçüsünde süt
Yarım çay bardağı tereyağı
Yarım paket kabartma tozu
İsteğe göre yarım paket kadar vanilya
Çay kaşığının ucuyla tuz
180 gram kadar un
1 adet büyük muz
Muzlu Pankek Nasıl Yapılır?
İlk önce yumurtalar yıkanır ve kurutulur. Daha sonra hijyen sağlamak için ellerde iyice yıkanır. Ardından yumurta ve şeker köpük, köpük olana kadar çırpılır. İçerisine süt, püre şekline getirilmiş muz ve tereyağı ilave edilir. Tüm malzemeler homojen olacak biçimde karıştırılır. Un, kabartma tozu, tuz ve vanilya da ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Krep tavası güzelce ısıtılır. Tava ısındıktan sonra ocak kısılır ve her pankek için tavaya küçük bir kepçe dökülür ve iyice pişirilir. İsteğe göre reçel, bal ya da karamel ile süslenip sunuma hazır hale getirilir.
Afiyet Olsun.
Pankekin Püf Noktaları
Eğer verilen ölçüdeki şeker az bulunuyorsa bal ya da çikolatayla tatlandırılabilir.
Eğer pankekinizin sünger gibi yumuşacık olmasını istiyorsanız sıvı yağ değil kesinlikle tereyağı kullanmalısınız.
Kek hamuru tavaya döküldüğünde şekil almıyorsa ve fazlaca yayılıyorsa, muhakkak bir miktar un ilave edilmesi gerekmektedir.
Hamur tavaya döküldüğü zaman üst kısmı göz göz olup pişmeyinceye kadar diğer tarafına çevrilmemelidir.
Kekin çevirmem esnasında dağılmaması için spatula ile dikkatli bir biçimde kaydırılarak çevrilmesi gerekmektedir.
Hamur orta ateşte pişirilmelidir fakat tavanın soğumasına asla izin verilmemelidir.