{ "title": "Limonlu Pankek", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/Limonlu-Pankek-48.jpg", "date": "20.01.2024 06:00:35", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Limonlu pankek, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında olan pankek, limon ilaveli yapıldığı zaman daha bir güzel olmaktadır. Özellikle çocukların çok severek tükettikleri limonlu pankek, içerisinde yer alan besinler açısından besleyici özelliği de fazladır. Eğer çocuğunuz yumurta yemiyor ise limonlu panekein içerisine fazladan yumurta ilavesi yapabilirsiniz. Limonlu pankekin içerisinde bulunan limon yumurta kokusunu tamamen alacaktır. Aynı zamanda sadece kahvaltıda değil ara öğünlerde ve kabul günlerinde de yapabilirsiniz.

Limonlu pankek için gerekli malzemeler
Limonlu pankek nasıl yapılır?

Limonlu pankek tarifini hazırlamaya yumurta ve sütü karıştırarak başlayın. Çırptığınız sıvı karışımın içerisine toz şeker, kabartma tozu ve tuzu ilave edip çırpmaya devam edin. Elenmiş olan unu da yavaş, yavaş karışımın içerisine alın ve karıştırın. Bir tane limonu yıkadıktan sonra rendenin ince dişli yeri ile kabuğunu rendeleyin ve harcın içerisine alın. Bütün malzemeleri ilave edilmiş olan limonlu pankek hamurunu pişirmek için seramik veya teflon bir tavayı ısıtın. Isıtılmış olan tavanın içerisine hazırlanmış harçtan ufak bir kepçe yardımıyla dökün ve arkalı önlü pişirin. Bu işlemi yaparken hamuru çok fazla dökmemeye dikkat edin. Yoksa çok kalın ve büyük olur.

Arkalı önlü kızaran limonlu pankekleri servis tabaklarına alın ve üzerine tercihe göre reçel, çikolata veya pekmez gezdirin. Bu tamamen damak zevkinize kalmış bir durumdur.

Afiyet olsun.
" } ] }