{ "title": "Kahvaltılık Pankek", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/kahvaltılık-pankek.jpg", "date": "19.01.2024 23:27:07", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Kahvaltılık pankek, Pankek kahvaltıların vazgeçilmezidir. Yapımı çok kolay ve görsel bakımdan çok güzeldir. Pankek maddi yönden masrafsız olduğu için çok tercih edilir. Pazar kahvaltılarında her sofrada yer alır. Özellikle çocuklar çok sever. Pankek birçok malzemelerle yapılır. Tuzlu, yoğurtlu, çikolatalı, ballı gibi birçok tat bakımından değişik pankekler yapılır. Çocuklar genelde çikolatalı olanı severler.

Kahvaltılık pankek için gerekli malzemeler
Kahvaltılık Pankek Nasıl Yapılır?

Kahvaltılık pankekimize yumurta ve tuzu çırparak başlıyoruz. Üzerine sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son üzerine unu ve kabartma tozunu da ekleyip pankekimizi hazır ediyoruz. Yanmaz bir tava alıyoruz. İçine bir iki çay kaşığı sıvı yağ gezdiriyoruz. Ocağın kısık ateşinde tavayı ısıtıyoruz. Isınan tavaya bir yemek kaşığı yardımıyla pankekimizden döküyoruz. Pankeklerimizi arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz. İkinci seferde tavaya tekrar sıvı yağ koymuyoruz. Bütün pankeklerimizi pişirip servis tabağına alıyoruz. Kahvaltı sofrasında yer veriyoruz. Yanında domates salatalık ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }