{ "title": "Elmalı Pankek", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/elmali-pankek.jpg", "date": "21.01.2024 11:54:26", "author": "belkıs soysal", "article": [ { "article": "
Elmalı pankek, Pankek çocuklarımızın severek tüketeceği bir besindir. Birbirinden lezzetli ve renkli pankekler hazırlayıp çocuklarımızın atıştırmalarını sağlayabiliriz. Çay saatleri içinde güzel bir ikramlık olur. Konuklarınızın beğenisini kazanır.

Elmalı pankekin gerekli malzemeler
Elma sosu için
Elmalı pankek nasıl yapılır?

Önce yumurta, şeker karıştırılır, ondan sonra elma rendesi, yağı, unu ve kabartma tozu eklenir. Bütün malzemeler konulduktan sonra iyice karıştırılır. Hamurun kıvamı çok katı olmayacak şekilde iyice karıştırma devam eder. Önceden ısıtılmış yanmaz, yapışmaz tavanın içini yağlayarak krep şeklinde pişirmeye başlanır ve rengi pembe olunca alınır ve servis tabağının içine konulur ve pankekin birinci aşaması biter.

Elma sosu

Elmalar rende kabının için de rendelenir. Üzerine şekeri ve tarçını ilave edilir ve pişirilmeye başlanır. Elmalar suyunu çekene kadar devam edilir pişme işlemi bittikten sonra, yapılan pankeklerin üzerine elma sosları konulur. Eğer çok daha elma soslu isterseniz her katına sosunu dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }