{ "title": "Çikolatalı Pankek", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/cikolatali-pankek.jpg", "date": "19.01.2024 16:47:55", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Çikolatalı Pankek, Çikolatalı pankek hafta sonları sabah kahvaltılarında ve misafir ağırlamaların da büyük bir keyifle yenecek özel bir kek olarak bilinen çikolatalı pankek. Yapımı da çok kolay bir kek tariftir.

Çikolatalı Pankek Malzemeleri
Servis için
Çikolatalı Pankek Nasıl Yapılır?

Öncelikle elmamızı rendeleyerek bir tavada elma suyunu çekene kadar soteleyin ve elmaların soğuması için bir kaba alarak beklemeye bırakın. Derince bir kap alarak yumurtaları tavaya kırın daha sonra yumurtaların üzerine toz şeker ilave ederek 5 dakika kadar karıştırın karışımın içerisine daha sonra süt, zeytinyağı ve elma sirkesini katarak mikser yardımı ile köpürene kadar karışımı karıştırın. Elde edilen pankek karışımına daha önceden hazırlanan un, tuz, kabartma tozu ve damla çikolatayı katın ve bu sefer karışımı mikser ile değil bir çatal yardımı ile 5 dakika karıştırın.

Daha önceden rendelenen ve sotelenen bekleyerek suyunu çeken elmayı karışıma katın biraz karıştırın ve hazırlanan çikolatalı pankek hamurunu 10 dakika dinlenmesi için kenara alın. Hazırlanan karışım dinlenirken tavaya yağ koymadan yüksek ateşte kızdırın ve kızan tavaya küçük kâse ya da bir fincan yardımı ile kızgın tavaya dökün pankek hamurunu iki yüzü de hafif renk alana ve göz, göz olana kadar pişirin ve pişen parçaları servis tabağına alın hazırlanan karışım bitene kadar bu işleme devam edin ve son olarak pişen pankeklerin üzerlerine damla çikolataları eriterek gezdirin ve çikolatalı pankek servise hazır. Sıcak servis yapılmalıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }