{ "title": "Ballı Pankek", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/balli-pankek.jpg", "date": "20.01.2024 00:52:41", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Ballı Pankek, sabah kahvaltılarında sıklıkla tercih edilir. Balın besleyici özelliği sayesinde insana enerji katar. Çeşitli meyvelerde eklenerek tadına tat katılır. Yapımı oldukça kolay ve zahmetsizdir. Arzuya göre istenilen kalıplarda istenilen şekillerde hazırlanabilir. Ballı pankek özellikle çocuklar için mükemmel bir atıştırmalık olur. Hem sağlıklı hem de lezzetli pankekler çocuklarınızın gelişiminde önemli bir destekleyicidir. Hazır pankekler yerine evde kendi yaptıklarınızı çocuklarınıza yedirmenizi tavsiye ederiz. Dilerseniz birlikte bu lezzetli tarifi yapmaya başlayalım.

Ballı Pankek İçin Malzemeleri
Üzeri için
Ballı Pankek Nasıl Yapılır?

Derin bir kâsede yumurtalar çırpma teli ile çırpılır. Üzerine şeker ilave edilir ve şeker taneleri eriyene kaybolana kadar çırpma işlemi sürdürülür. Daha sonra süt, sıvı yağ ve tuz eklenir. Son olarak karışıma un ve kabartma tozu eklenir. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpma teliyle çırpılmaya devam edilir. Akışkan bir hamur elde edilince çırpma işlemi bırakılır. Tavaya az miktar sıvı yağ konulur ve kızdırılır. Hazırlanan hamur küçük bir kepçe yardımıyla alınarak tavaya dökülür. Tavanın boyutuna göre karışımdan alınan miktarda değişir. Küçük bir tava tercih edilmişse karışım tavanın tamamı kadar yayılır. Daha büyük bir tava tercih edilmişse küçük parçalar halinde 2 ya da 3 tane pankekler pişirilebilir. Karışım tavada küçük küçük kabarmaya başladığında alt üst edilir. Her iki tarafı da eşit şekilde piştiğinde servis tabağına alınır. Hamur karışımı bitene kadar birkaç kez bu işlem tekrarlanır. Yeni pankekler pişerken, pişen pankekler soğumadan aralarına bir miktar tereyağı ve bal sürülerek 3'erli 4'erli katlar halinde üst üste konulur. Servis tabağına alınan katlı pankeklerin üzerine tekrar bal dökülür. Sıcak olarak sunumu yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }