{ "title": "2 Kişilik Pankek Tarifi", "image": "https://www.pankek.gen.tr/images/2-Kisilik-Pankek-Tarifi-46.jpg", "date": "21.01.2024 12:21:27", "author": "ENGİN HASAR", "article": [ { "article": "
2 kişilik Pankek tarifi, Amerikan mutfağından gelme bir küçük tatlı hamur parçaları diyebiliriz. Pankek sempatik ve beni ye diyen görünümü ile yumuşacık ve pofuduk olmasıyla da oldukça beğenilir ve tavsiye edilir. Boyut olarak pankekler hemen hemen 10 cm civarındadırlar ama lezzet olarak boyutundan çok fazla kat lezzetlidirler. Amerikan mutfağından gelme dememden de anlaşılacağı üzere Amerika da çok fazla tercih edilmektedir. Belki de Amerikalıların çok fazla kilolu olmalarındaki fast food yiyeceklerden sonra ikinci etkendir. Pankekler, genellikle sabah kahvaltıda tercih edilirken aslında her öğün sofralarımızı da süsleye bilmektedir. Bazen bir çikolata ezmesiyle bazen de bal ile sofralarımızdaki yerini almaktadır.

Ülkemize son zamanlarda Amerikan mutfağından giren pankek genellikle krep ile karıştırılmaktadır. Birbirine çok benzeyen bu iki lezzetin tabi ki de benzerlikleri kadar farkları da bulunmaktadır. Mesela krep hamuru daha incedir pankek göre bunun da önemli bir nedeni krepte kabartma tozunun kullanılmamasıdır. Başka bir fark ise pankekler hafif şekerli olup kekimsi bir tadının olmasıdır. Gelelim bu kadar lezzetli olan bu küçük hamur parçacıklarının yapılışının nasıl olduğuna.

2 kişilk pankek için malzemeler
2 Kişilik pankek tarifi nasıl yapılır?

İlk önce orta büyüklükteki bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sonrasında önceden ayarladığımız yağ ve sütü ekliyoruz. Beyaz unu yavaşça ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. Akışkan krema halini alana kadar unu koymaya devam ediyoruz. O hali aldıktan sonra içine kabartma tozu vanilya ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Sonra teflon bir tavayı ocağımızın üstüne koyup ısıtıyoruz. Isınınca hazırlamış olduğumuz karışımından bir yemek kaşığı alıp teflon tavaya pankek hamurunu döküyoruz. Karışımı oynatmayıp 2 3 dakika kadar tavada bekletiyoruz. Tavadaki pankek hamurundan kabarcıklar gözükünce pankek hamurunun yavaşça arkasını çeviriyoruz ve çok az daha yaklaşık 1-2 dakika daha kızarana kadar pişiriyoruz. Aynı işlemleri tüm pankek hamur karışımımız bitene kadar yapıyoruz. İsteğe göre sonra üzerine pudra şekeri, nutella, küçük meyve parçacıkları, marmelat ekleyerek pankeklerinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
" } ] }